"Klaar voor BSO Move it? "
 

Onze 3 pijlers

Sport

Move it vindt het belangrijk dat kinderen plezier hebben in bewegen. Door middel van het aanbieden van verschillende sporten stimuleren wij kinderen hierin. En sporten en bewegen biedt veel voordelen!

Sporten is goed voor kinderen. Daarbij is het goed voor het zelfvertrouwen van het kind en leert het omgaan met emoties. Of het nu winnen, verliezen, beter worden of je persoonlijke doelen behalen is.
Een ander groot voordeel van sport is het maken van nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Kinderen die eenzelfde interesse in sport hebben, zullen sneller naar elkaar toe stappen om te spelen. Dit omdat ze beiden iets doen wat vertrouwd is en waar ze plezier uit halen. Wij laten kinderen ervaren waar ze plezier in hebben en kunnen zo ook een sportadvies uitbrengen.

Spel

Ons spelaanbod bestaat o.a. uit binnen- en buitenspelen: schaken, twister, kwartet, stratego etc. Maar ook activiteiten in het bos op bij een andere sportclub. Daarnaast kunnen kinderen bij ons ook kiezen voor vrije activiteiten zoals bouwen met lego, kapla of een knutsel- of tekenwerkje maken.
Spelen helpt in de ontwikkeling van lichaamshouding, motoriek, zintuigen, taal, denken en sociale omgang.

Muziek

Samen muziek maken geeft heel veel lol en plezier. Dit heeft een positief effect op de ontwikkeling van een kind. BSO Move it laat kinderen met verschillende instrumenten in aanraking komen zoals een: djembé, gitaar, ukelele, keyboard, trommels, klokkenspel, boomwhackers etc. 

We laten kinderen ervaren hoe leuk het is om (samen) muziek te maken met elkaar of individueel of tweetallen in onze muziekhoek. We leren kinderen op een speelse manier om muziek te maken en hoe je een specifiek instrument bespeelt. Maar er zal ook ruimte zijn voor dans- en drama activiteiten.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het intelligentieniveau omhoog gaat door met muziek bezig te zijn. Het is ook goed voor de sociale vaardigheden, motoriek en spraak- en taalontwikkeling.
Kinderen die regelmatig muziek luisteren maken beter onderscheid tussen klanken en woorden. Dit helpt ze weer bij het praten. Daarnaast zit in liedjes veel regelmaat waardoor het makkelijker is de woorden te onthouden.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen